כיצד נגרום לדיוור שלנו להגיע לתיבת הדואר הנכנס ולא לספאם?

חוק הספאם אשר מגביל שליחת פרסומות ללא אישור מהמקבל עדיין בתוקף, אבל נראה שלא מעט מפרסמים שוכחים/מתעלמים ממנו ולבסוף נחסמים. בעידן של הסייבר של היום קיימות החמרות המגינות על תיבות המייל של הנמענים מול הונאות ומעבירות את הדיוור החשוד לתיבת הספאם ו/או מסוננות לתיקיות הזבל. הבעיה היה שלעיתים הודעות ומיילים לגיטימים נבלמים גם הם במסננים אלו ומועברים לתיקיית הספאם.

אף מפרסם לא רוצה להיחסם, במיוחד כשהדיוור שלו לגיטימי והוא עובד עם מערכת לדיוור אלקטרוני, כאשר מועדון הלקוחות שלו מורשה ותקין. ולכן השאלה הנשאלת היא איך מונעים ממייל מסוים להגיע לספאם?

נציע כאן מסדרכים שיעזרו לדיוור שלכם להימנע מלהגיע לתיבת הספאם:

 

  1. לא להיות ספאמר אמיתי!

חוק הספאם הישראלי קובע בין היתר כי אין לדוור למי שלא נתן לכם הסכמה מפורשת לכך. קראו את הוראות החוק ושימו לב שהדיוור שלכם עומד בדרישות החוק.

 

  1. מייל תגובה על הרשמה

לאחר שהנמענים נתנו הסכמה לקבל מכם דיוור או נרשמו לרשימה שלכם בטופס ההרשמה, שלחו להם מייל תגובה, סוג של תודה. התגובה הזו בעצם מזכירה לנמענים שלכם שהם נרשמו אליכם, וגם ע”י המייל תגובה הנמענים מקבלים מכם מייל לראשונה ויודעים לא לסמן אותו בעתיד כספאם.

בנוסף כדאי להוסיף למייל תגובה גם קישור, יכול להיות לינק לאתר שלכם או קישור לקבלת הטבה. בכל מקרה נמען אשר יקליק על הקישור – בעצם נותן אישור לכך שהוא רוצה לקבל מכם את הדיוור גם בהמשך.

 

  1. פרטי שולח עם כתובת מייל לחזרה

השדה “מאת” מופיע ראשון לנמענים שלכם בתיבת הgmail. אם שם ה”מאת” שלכם הוא No-reply  רוב הסיכויים שתגיעו לספאם. אם אין אפשרות גם להשיב למייל שלכם, זה גם מגביר את הסיכוי שלכם להגיע לספאם. הכניסו בשדה “מאת” כתובת אימייל רגילה שניתן לחזור אליה.

 

  1. שורת נושא ומילות ספאם

יש כמה מילים שישר מחשידות והשימוש בהן יגדיל את הסיכוי שלכם להגיע עם הדיוור לתיבת הספאם. מדובר במילים כמו: “מבצע”,  “SALE!!!! ”, “הנחה מטורפת” וכדו’.

חשוב ששורת הנושא תכלול גם תוכן, שתהווה כותרת אמיתית למייל שלכם ושלא תהיה קצרה מדי. מאידך, גם שורות נושא ארוכות מדי הכוללות יותר מדי תוכן יגיעו לספאם אז יש להקפיד על איזון.

אם תוכן המייל הוא פרסומת שיווקית, ציינו זאת בשורת הנושא כדי לא להיות מסווגים כספאם.

 

  1. תוכן המייל, התמונות והגרפיקה שלו

גוגל קוראת את התוכן של הדיוור שלכם, היא מבצעת בדיקות האם יש לדיוור תוכן, האם התוכן תואם את שורת הנושא של המייל. יש להקפיד על יחס טוב בין התוכן של המייל (טקסט) לבין התמונות שאתם מצרפים ומעצבים בהן את הדיוור. דיוור שמורכב אך ורק מתמונות וגרפיקה או שרובו מורכב מתמונות וגרפיקה -יש לו סיכוי גדול יותר להיכנס לתיבת הספאם (או לקידום מכירות).

 

כמובן שיש דרכים נוספות כמו אוטומציה שיווקית, אבל עדיין נושא הדיוור אינו חד חד ערכי, ובעידן של היום המסננים רק מתגברים. ולכן יש לשים לב מאוד על התוכן וצורת הדיוור, כי הרי בסופו של דבר המטרה שלנו זה להגיע עם הדיור שלנו ישירות ללקוחות שלנו.

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
המדריך הידידותי שלך לבחירת אינסטלטור בירושלים
בחירת אינסטלטור בירושלים אולי נראית כמו משימה פשוטה, אבל זו החלטה בעלת משקל משמעותי, במיוחד בעיר עם...
קרא עוד »
מרץ 31, 2024
סרטי תדמית – באנגלית או בעברית
היום כבר אין שום ספק כי כל עסק וכל חברה זקוקים לסרט תדמית איכותי ומקצועי. זהו למעשה כרטיס הביקור של...
קרא עוד »
מרץ 09, 2020
ניהול זהויות רבות על תוכנה אחת – איך עושים את זה
אנו זקוקים לניהול זהויות רבות על תוכנה אחת כדי למנוע חדירה של גורמים בלתי רצויים למערכות שלנו. אם...
קרא עוד »
מאי 01, 2019