טיפים לשמירת הילדים באינטרנט
האינטרנט יכול להיות מסוכן לכולם, אך ילדים ובני נוער פגיעים במיוחד. מטורפי סייבר ועד פוסטים ברשתות החברתיות שיכולים לחזור לרדוף אותם בהמשך החיים, סכנות מקוונות יכולות להיות בעלות השלכות חמורות, יקרות, ואפילו טרגיות. ילדים עשויים לחשוף מבלי משים את משפחותיהם לאיומי אינטרנט, למשל על ידי הורדה בטעות של תוכנות זדוניות שעלולות לתת לפושעי סייבר גישה לחשבון הבנק של הוריהם או למידע רגיש אחר. הגנה על ילדים באינטרנט היא עניין של מודעות – לדעת אילו סכנות אורבות ואיך לשמור עליהם. למרות שתוכנת אבטחת סייבר יכולה לעזור בהגנה מפני איומים מסוימים, אמצעי הבטיחות החשוב ביותר הוא תקשורת פתוחה עם ילדיכם.
> קראו על הרצאות על סכנות באינטרנט בלינק
בריונות ברשת
הרוב המוחלט, 90% מהבני נוער, מסכימים כי סייבר מציק לבעיה ו 63% סבורים שזו בעיה רצינית. יתרה מזאת, סקר שנערך בשנת 2018 בנושא התנהגות מקוונת של ילדים מצא שכ -60% מהילדים המשתמשים במדיה החברתית היו עדים לאיזושהי צורה של בריונות, וכי מסיבות שונות רוב הילדים התעלמו לחלוטין מההתנהגות. ולפי דפי.org, נכון לפברואר 2018 כמעט מחצית (47%) מכל הצעירים היו קורבנות של בריונות ברשת. מדיה חברתית ומשחקים מקוונים הם מגרש המשחקים הווירטואלי של ימינו, וכאן מתרחשת הרבה בריונות ברשת והיא פועלת 24/7. ניתן ללעג לילדים בחילופי מדיה חברתית. או, במשחקים מקוונים, פרסומות הנגן שלהן יכולות להיות נתונות להתקפה בלתי פוסקת, ולהפוך את המשחק מהרפתקה דמיונית לפיתוי משפיל לבריונות ברשת על פני מספר פלטפורמות ובחיים האמיתיים.
התשתית הטובה ביותר להגנה מפני בריונות ברשת היא להיות בנוח לדבר עם ילדיכם על המתרחש בחייהם באופן מקוון ובחיים האמיתיים ואיך לעמוד מול בריונים. תוכנת אבטחת סייבר ואפליקציות ייעודיות לניטור הפעילות המקוונת והניידת של ילדכם יכולות לעזור, אך דבר לא יחליף דיאלוג פתוח, קראו עוד בכתובת זו.
פרסום מידע פרטי
ילדים עדיין לא מבינים גבולות חברתיים. הם עשויים לפרסם מידע המאפשר זיהוי אישי באופן מקוון, למשל בפרופילי המדיה החברתית שלהם, שאסור שיהיו ברבים בציבור. זה יכול להיות כל דבר, החל מתמונות של רגעים אישיים מביכים וכלה בכתובות הבית שלהם או בתוכניות החופשה המשפחתיות.